Welkom bij SC Berlikum!
UPDATE 4: SC Berlikum 1 wint periode en treft DWP!
Aanvangstijden nog niet bekend!

Update 23-5-2017 23:00 uur:

VIOD - AVC is uiteindelijk geëindigd in 2-5, hierdoor behoudt WTOC de periode. SC Berlikum treft hierdoor DWP op zaterdag 27 en op dinsdag 30 mei. Thuis is de wedstrijd om 16:00 uur.


Update 15-5-2017 14:30 uur:

Er is contact geweest met de KNVB over de 1e ronde van de nacompetitie. Er kan nog geen tegenstander worden toegewezen aan SC Berlikum. Het leek DWP te worden echter ligt het allemaal toch even anders. Omdat VIOD - AVC (tussenstand 2-4) is gestaakt na wanordelijkheden weet WTOC nog niet of ze de periode mogen behouden. Bij winst van VIOD moet WTOC namelijk in de nacompetitie spelen om degradatie en gaat de periode door naar Rijperkerk (hoogst geplaatste team op de ranglijst zonder periode).

Mocht het zo zijn dat WTOC de periode verliest dan speelt SC Berlikum in de 1e ronde van de nacompetitie tegen TONEGO uit Luttelgeest en dus niet tegen DWP uit Sint Johannesga. De afdeling wedstrijdzaken van de KNVB is afhankelijk van de tuchtcommissie op dit moment. Zolang er nog niets bekend is over het resterende gedeelte van de wedstrijd VIOD - AVC valt er ook nog niets te zeggen over wanneer de nacompetitie van SC Berlikum start. Hopelijk is dit komende zaterdag en de return op dinsdag. Vooralsnog is het afwachten voor ons!

Update 15-5-2017 20:40 uur. Het restant van VIOD - AVC wordt donderdag 18 mei gespeeld. Vervolgens blijkt hoe het schema er verder uit komt te zien.

Update 17-5-2017 21:00 uur. Onderstaand bericht ontvangen van de KNVB.

Afgelopen zaterdag was de laatste speelronde in de reguliere competitie. Volgens de al eerder gepubliceerde informatie lag het in de bedoeling om de nacompetities te kunnen starten op zaterdag 20 mei 2017. Omdat de wedstrijd VIOD 1 – AVC 1 in de 3e klasse B voortijdig is gestaakt, heeft deze wedstrijd vooralsnog geen eindstand. De eindstand van deze wedstrijd is echter wel zeer bepalend voor de definitieve eindstand in deze competitie. Dit zowel om antwoord te krijgen op de vraag of WTOC nu als periodekampioen mag gaan spelen voor promotie dan wel dat het als herkanser dient te gaan spelen voor klassenbehoud als de vraag of Rijperkerk zich op grond van de ranglijst alsnog plaatst voor de nacompetitie. De definitieve eindstand is dan weer bepalend voor het speelplan van de nacompetitie.

Van onze kant is getracht het restant van de genoemde wedstrijd alsnog deze week af te werken maar op grond van de procedures binnen de tuchtrechtspraak, incl. de voor de verenigingen gestelde termijn verweer te voeren, is dit helaas geen haalbare kaart gebleken. Op z’n vroegst is het de Tuchtcommissie mogelijk om een uitspraak te doen op maandag 22 mei aanstaande. Het restant van de wedstrijd VIOD 1 – AVC 1 is dan ook noodgedwongen doorgeschoven naar dinsdag 23 mei. Zodra er uitspraak is, zal dit worden gemeld bij de betrokken verenigingen opdat ook de uitspeelvoorwaarden voor dit restant kenbaar gemaakt kunnen worden.

Dit alles betekent dat het niet mogelijk is om voor alle gevallen de beoogde startdatum van de nacompetitie te halen. In voorkomende situaties betekent het dat de wedstrijden in de 1e ronde voor die elftallen thans geplaatst zijn op 27 mei en 30 mei. Alle wedstrijden in de 2e ronde kunnen vervolgens niet eerder worden gespeeld dan 3 en 10 juni 2017. Op dit moment is er al in twee gevallen sprake van een vastgesteld programma voor resp. 20 en 23 mei. Aansluitend aan het gegeven dat de finaleronde nu noodgedwongen een week moet opschuiven, kunnen die verenigingen in onderling overleg afspreken om de returnwedstrijd van 23 mei door te schuiven naar zaterdag 27 mei 2017. Het advies aan de verenigingen is om hierover eventueel onderling afspraken te maken en de KNVB te informeren indien er sprake is van een wijziging op het programma.

Hieronder treft u aan het thans geldende programma :

27-mei

   

1

WTOC of Berlikum

Tonego

30-mei

   

1

Tonego

WTOC of Berlikum

           

20-mei

120025

14.30

2

Workum

Fc Grootegast

23-mei

120026

19.00

2

Fc Grootegast

Workum

           

20-mei

120023

14.30

3

Oeverzwaluwen

ONT

23-mei

120024

20.15

3

ONT

Oeverzwaluwen

           

27-mei

   

4

Rijperkerk of Berlikum

DWP

30-mei

   

4

DWP

Rijperkerk of BerlikumOp zaterdag 13 mei trof SC Berlikum 1 de winnaar van de eerste periode, VV WTOC. Op voorhand waren er diverse scenario's besproken. Maar dat het allemaal zo zou lopen als deze zaterdag was eigenlijk niet te bedenken vooraf.

De situatie was als volgt. In de derde periode stond Wykels Hallum fier aan kop, zij zijn inmiddels al lang en breed kampioen en hadden ook de tweede periode gewonnen. Hierdoor deden zij niet meer mee in de stand in de derde periode. Vervolgens stonden Zwaagwesteinde, Rijperkerk én Kollum er beter voor dan SC Berlikum. De drie tegenstanders van deze teams speelden nergens meer voor, maar zij deden wel alledrie hun sportieve plicht. Zo won kampioen Wykels Hallum met 6-1 van Kollum en nummer twee op de ranglijst ONT won met 5-1 van Rijperkerk. Zwaagwesteinde moest in de derby tegen Anjum zijn meerdere erkennen (3-2 verlies).

Ook onderin stonden er nog twee nacompetitieplaatsen op het spel. Samen met Minnertsga, 't Fean en VIOD was ook WTOC nog in deze strijd verwikkeld. Oftewel, de wedstrijd SC Berlikum - WTOC was één met diverse belangen en de competitie 3B kon rekenen op een hectische ontknoping op de laatste speeldag.   

Met alle gunstige ontwikkelingen op de andere velden moest het natuurlijk nog wel 'even' gebeuren op het eigen veld. En het was WTOC die binnen tien minuten de leiding nam, via een voorzet die Sjouke bij de tweede paal verraste was het Erik Bruinsma die de geel-blauwen de zo gewenste treffer bezorgde. De keeper van WTOC redde vervolgens een aantal maal op gevaarlijke inbrengen van SC Berlikum. Remco Anema en Yannick de Boer waren o.a. dichtbij een treffer. Ook Frederik van der Meij was dichtbij met een acrobatische actie. Uiteindelijk was het alsnog raak. Uit een corner die ver bij de tweede paal vandaan gehaald moest worden was het Remco Anema die Frederik van der Meij bediende, hij kopte de bal onhoudbaar binnen. De stand was weer gelijk. En dit zou het lang blijven.

Sjouke moest in de tweede helft twee keer naar de hoek en hij deed dat bekwaam. Voorin kon SC Berlikum niet veel forceren en voetballend ging het niet altijd even vlekkeloos. Achterin stond het echter goed en kwamen de aanvallers van WTOC ook niet heel vaak in kansrijke positie. Waar het bij beide teams voetballend niet echt lukte was er wel strijd. En bij strijd horen ook overtredingen. Scheidsrechter Van der Spoel moest soms wel ingrijpen na stevige charges van beide kanten. Jaap de Bruin, de spits van WTOC, moest na een sliding op Remko Giesing en een overtreding op Rick Poortstra met twee keer geel inrukken. Dat de scheidsrechter meteen een minuut na zijn eerste gele kaart de speler wegstuurde na een niet al te zwaar vergrijp was voor de wedstrijd misschien niet goed. Er werd meer gezeurd en gevraagd om kaarten. Yannick de Boer zorgde ervoor dat het qua rode kaarten ook 1-1 werd, na een te late tackle moest hij ook het veld verlaten.

Trainer Oane Westra van WTOC vond het punt heilig en liet bij corners en vrije trappen voldoende mensen achterin. De spelers van WTOC vroegen ook continu hoe de ontwikkelingen op de andere velden waren. Voor WTOC waren die ook allemaal gunstig. Zo kunnen zij ook spelen om promotie in de nacompetitie in plaats van degradatie naar de 4e klasse.

En toen was daar in de blessuretijd Jisse Kemper. De laatste man was zoals wel vaker mee naar voren gekomen. Nadat de van een blessure terug gekomen Jacob Dirk Tuinenga de bal verlengde kon A-junior Ruben Eijzenga de bal doorspelen op Jisse Kemper. Vraag niet hoe hij het deed, maar met buitenkant rechts verschalkte hij de keeper van WTOC van buiten de zestien. De ontlading was groots! Want ook aan de kant in Berlikum waren alle tussenstanden bekend. Zou er dan ineens een periode gepakt gaan worden?! Na het laatste fluitsignaal werd er zowel op en langs het veld en in de bestuurskamer druk gespeculeerd en gerekend. Het Handboek van de KNVB werd erop nageslagen en er werd ook contact gelegd met het districtskantoor in Zwolle om het 100% zeker te weten.

Na lang gesteggel konden we niets anders concluderen dan dat SC Berlikum 1 winnaar was geworden van de derde periode! In de kleedkamer werd dit groots gevierd want dit mag toch echt wel een onverwachts toetje genoemd worden.

Met een 4e plaats op de ranglijst en de derde periode na de vele wisselingen en het doorselecteren met veel jonge spelers kunnen we trots zijn op dit resultaat.

In de nacompetitie wacht DWP (nu 3e klasse A) uit Sint Johannesga of TONEGO (nu 2e klasse I) uit Luttelgeest. Op zaterdag 20 mei speelt SC Berlikum thuis om 14:30 uur en op dinsdag 23 mei wacht de uitwedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie 3A.

Trainer Janco Croes zal deze week wel moeten gaan puzzelen aangezien er een aantal spelers niet bij zullen zijn in de eerste wedstrijd vanwege een schorsing.

Tot zaterdag!!

Terug naar overzicht
Naar homepage
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2017 TV De Molen